Eiropas faktu pārbaudes standartu tīkls EFCSN pēc vairāku mēnešu rūpīgas vērtēšanas piešķīris oficiālā biedra statusu Re:Baltica un tās faktu pārbaudes projektam Re:Check. Uzņemšana EFCSN vēlreiz apliecina, ka esam starptautiski novērtēti un Re:Check darbs ir kvalitatīvs, neitrāls un caurskatāms. 

EFCSN ir 2022. gadā izveidota faktu pārbaudītāju iniciatīva, kurā darbojas gandrīz 50 faktu pārbaudes mediji no aptuveni 30 Eiropas valstīm. 2022. gada vasarā šo mediju un piesaistītu ekspertu kopdarbā tapa EFCSN kodekss jeb faktu pārbaudes profesionālie standarti. To, vai konkrētā medija darbs atbilst kodeksam (darbs sabiedrības labā, godīgums un neitralitāte, izmantoto avotu caurskatāmība, finanšu atklātība, korekta kļūdu labošanas prakse u.c.), vērtē neatkarīgi mediju eksperti, bet gala lēmumu pieņem EFCSN valde 11 pieredzējušu faktu pārbaudes žurnālistu sastāvā.

Līdz šim vērtēšanas procesu izgājušas un par pilntiesīgiem EFCSN biedriem kļuvušas aptuveni 30 mediju organizācijas, to skaitā Re:Baltica. EFCSN biedru vidū ir tādi pazīstami faktu pārbaudes mediji kā FullFact (Lielbritānija), Maldita (Spānija), Demagog (Polija), Pagella Politica (Itālija). Vairāk informācijas par EFCSN meklējiet šeit

EFCN biedra statuss mums dod arī lielākas iespējas sadarboties ar citiem faktu pārbaudītājiem, tajā skaitā dialogā ar dezinformācijas mazināšanas politikas veidotājiem un sociālo mediju platformām. Tas mums nozīmē arī plašākas iespējas mācīties un piesaistīt finansējumu nepatiesas informācijas atspēkošanai un kritiskās domāšanas veicināšanai. 

Re:Baltica/Re:Check ir arī Starptautiskā faktu pārbaudes tīkla (IFCN) biedrs. Šim tīklam pievienojāmies 2019. gada nogalē.


NEATKARĪGAI ŽURNĀLISTIKAI VAJAG NEATKARĪGU FINANSĒJUMU
Ja Jums patīk Re:Baltica darbs, atbalstiet mūs!
Konts: LV38RIKO0001060112712

Tagad ziedo arī ar Mobilly! Lai to izdarītu, lietotnes ziedojumu sadaļā atrodiet mūsu zīmolu un sekojiet tālākajām norādēm.