Teju 900 cilvēki dalījušies ar video Facebook, kurā maldinoši apgalvots, ka Ogres pilsētas svētku koncertā praktiski nav bijis apmeklētāju. Koncertā ieeja bija atļauta vakcinētajiem vai pārslimojušajiem. Patiesībā video redzams koncerta mēģinājums.

Video pārpublicēts no sociālā medija TikTok. Ierakstā pie tā teikts:

“Pašvaldība maksā vienai personai konci?”

Vairāki komentētāji par redzamo pauduši sašutumu. Daži arī norādījuši uz to, ka koncerts paredzēts tikai vakcinētajiem un pārslimojušajiem. Viena komentētāja ieminējusies, ka tā varētu būt ieslidīšanās, uz ko ieraksta autors atbildējis: “Ceru, ka patiešām iesildīšanās.” 

Ogres novada pašvaldības sabiedrisko attiecību speciāliste Zane Cirīte Re:Check rakstiski apstiprināja, ka video tiešām uzņemts grupas Credo mēģinājuma laikā. Koncertā esot bijušas aizpildītas visas simts sēdvietas, turklāt tuvumā ierobežotajai teritorijai ar koncerta sēdvietām pulcējušies citi klausītāji. Cirīte arī atsūtīja video no koncerta, kur redzams, ka apmeklātāju bijis prāvs pulks. 

Ieraksta autors komentāru Re:Check nesniedza.


Šis raksts ir daļa no Re:Check darba, pārbaudot iespējami nepatiesus vai puspatiesus Facebook ierakstus, attēlus un video. Par Re:Check sadarbību ar Facebook lasiet šeit.

Visus Re:Check rakstus lasi ŠEIT!


Par projektu: Re:Check ir Baltijas pētnieciskās žurnālistikas centra Re:Baltica paspārnē strādājoša faktu pārbaudes un sociālo tīklu pētniecības virtuāla laboratorija. Pārbaudīto faktu vērtējumam izmantojam piecas iespējamās atzīmes un krāsas: patiesība (izteikums ir precīzs un faktoloģiski pierādāms), tuvu patiesībai (apgalvojums ir lielākoties patiess, taču ir pieļautas sīkas neprecizitātes), puspatiesība (apgalvojums satur gan patiesu, gan nepatiesu informāciju, daļa faktu ir noklusēta), drīzāk nav taisnība (apgalvojumā ir kripata patiesības, taču nav ņemti vērā būtiski fakti un/vai konteksts, līdz ar to izteikums ir maldinošs vai ārpus konteksta) un nav taisnība (apgalvojums neatbilst patiesībai, tam nav pierādījumu, izteikuma autors neapzināti maldina vai melo). Vērtējumu piešķir vismaz divi redaktori vienojoties. Ja arī jūs redzat apšaubāmu apgalvojumu, sūtiet to mums uz recheck@rebaltica.com


NEATKARĪGAI ŽURNĀLISTIKAI VAJAG NEATKARĪGU FINANSĒJUMU
Ja Jums patīk Re:Baltica darbs, atbalstiet mūs!
Konts: LV38RIKO0001060112712

Tagad ziedo arī ar Mobilly! Lai to izdarītu, lietotnes ziedojumu sadaļā atrodiet mūsu zīmolu un sekojiet tālākajām norādēm.