Baltijas pētnieciskās žurnālistikas centra Re:Baltica dibinātāja Inga Spriņģe un izpilddirektore Sanita Jemberga atgriezušās no veiksmīgas uzstāšanās Zviedrijas lielākajā pētnieciskās žurnālistikas saietā “Gräv 2015”.

Pasākumā, kurā 20.-21.martā Jenšēpingā pulcējās vairāk nekā 650 pētniecisko žurnālistu un līdztekus praktiskām mācībām pasniedza balvas iepriekšējā gada labākajiem darbiem, Inga iepazīstināja ar Re:Baltica darbības modeli un metodēm, kādas izmantotas populāru centra pētījumu tapšanā, piemēram, “Karstie rēķini” par siltuma cenām Latvijas pilsētās, “Skolas nauda” par vecāku izmaksām valstī ar bezmaksas izglītību, “Veiksmes stāsta otrā puse” par taupības politikas sekām, un “Mazās algas” par necilvēcīgiem darba apstākļiem vairākos lielos uzņēmumos.

Savukārt Sanita stāstīja par Krievijas propagandas mašīnas darbību Rietumeiropas valstīs, balstoties uz secinājumiem, kuri radušies, topot dokumentālajai filmai “Bīstamie sakari”. To Re:Baltica veido kopā ar visu trīs Baltijas valstu producentu kompānijām.