Apkopojot akcijā “Karstie rēķini” iesūtītos datus, Latvijas iedzīvotāji mums bieži uzdod jautājumus, kur meklēt palīdzību. Kā labāk saprast siltuma izmaksas? Kurš varētu dot padomu māju siltināšanas jautājumos? Arī mēs esam secinājuši, ka iesūtītie rēķini ir haotiski un bieži vien grūti saprotami. Iespējas robežās mēs mēģinām pārbaudīt jūsu iesūtītos datus, bet šajā sarakstā piedāvājam jums dažādas organizācijas, kurās meklēt palīdzību, vai arī informāciju par siltuma un apsaimniekošanas izmaksām.

1. Latvijas Patērētāju interešu aizstāvības asociācija

Šī ir nevalstiska organizācija, kas sadarbībā ar Rīgas Domes Enerģētikas aģentūru un Sorosa Fondu Latvijā pēta efektīvākās metodes siltumenerģijas patēriņa regulēšanai un izmaksu aprēķinus daudzdzīvokļu namos. Projekta mērķis ir sniegt ziņas par siltumapgādes procesiem daudzdzīvokļu mājās. LPIAA var konsultēt par siltuma maksas aprēķiniem.

adrese: Brīvības iela 55-617, LV-1519, Rīga, Latvija
tel.nr. 67296884, 29144452, 29295520
e-pasts: piaa@delfi.lv;

2. Rīgas domes Mājokļu un vides departaments

Rīgas domes Mājokļu un vides departaments aptver vairākas būtiskas iestādes, kas saistītas ar mājokļu apsaimniekošanas un energoefektivitātes jautājumiem. Viena no apakšiestādēm ir Īres valde, kas uzrauga visu ar dzīvojamo telpu apsaimniekošanu, izīrēšanu un uzturēšanu normatīvo aktu ievērošanu. Departamentā var arī iegūt bezmaksas konsultācijas par energoefektivitātes un apsaimniekošanas jautājumiem.

adrese: Brīvības iela 49/53
tel.nr: 67012453
mājas lapa: www.mvd.riga.lv

 

3. Rīgas pašvaldības aģentūra “Rīgas enerģētikas aģentūra”

REA galvenie uzdevumi ir energoapgādes un efektivitātes vadība Rīgas pašvaldībā, kā arī informācijas pieejamības nodrošināšana iedzīvotājiem.  Aģentūra rīko arī diskusijas un seminārus par energoefektivitātes jautājumiem. Pēc padoma var vērsties ikviens iedzīvotājs. REA mājas lapā ir plaša informācija par energoefektivitātes jautājumiem.

adrese: Brīvības iela 49/53, 518.kab.
tel.nr. – 67012350
mājas lapa: www.rea.riga.lv

 

4. Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisija

Komisija, kas nodarbojas ar dažādu sabiedrisko pakalpojumu regulāciju piedāvā savā mājas lapā apskatīties siltumapgādes tarifus, kādus piedāvā visi apkures pakalpojumu piegādātāji. Siltumapgādes tarifi.

 

5. Latvijas Siltumuzņēmumu Asociācija

LSA sevī apvieno siltumapdāges uzņēmumus, apkures iekārtu ražotājus un daudzu citus industrijas pārstāvjus. Asociācija interneta lapā piedāvā iepazīties ar to, kādi aspekti veido siltuma piegādes izmaksas. Siltuma piegādes izmaksas.

mājas lapa: www.lsua.lv 

 

P.S. Akcijas gaitā šo sarakstu papildināsim ar jaunatklātām noderīgām iestādēm un ekspertiem, kas varēs jums palīdzēt!