Re:Baltica jau vairākkārt vēstījusi par galvenajām barotnēm – Rīgas satiksmi (RS), Rīgas tūrisma attīstības biroju, portālu riga.lv. Taču daži varoņi palika neaprakstīti.

Valērijs Petrovs – opozicionārs nezinītis

Uz pilsētas rēķina nopelnījis visvairāk – ap ceturtdaļmiljonu piecos gados kā padomnieks Rīgas centrāltirgū un kā vecākais konsultants, struktūrvienības vadītājs Rīgas namu pārvaldniekā.

Paša deklarētie pienākumi – “nodrošināt saikni” ar domes departamentiem.

Neesot zinājis, ka struktūrās tik daudz saskaņiešu. “Es uzzināju no preses, un par to tiešām bija ļoti daudz jautājumu. Tas, ka tik daudz, un apšaubāmi darbi..Un arī pēc tam frakcijā par to nerunāja un nediskutēja – ir tas pareizi vai nav.” V.Petrovs intervijā Re:Baltica, 18.06.2019.

Lai gan atšķēlies no Saskaņas un kļuvis par vienu no četriem “neatkarīgajiem deputātiem”, amatus nepamet un aizgāja atvaļinājumā.

Sievai ekstra EUR 14 500 gadā

Iveta Strautiņa – Ušakova: gan mēra sieva, gan biroja vadītāja, gan 8 gadus iekārtota par konsultanti Rīgas ūdenī (RŪ)

Ienākumi netika izpausti, aizbildinoties, ka nav amatpersona un tāpēc nav jāiesniedz ienākumu deklarācija

Re:Baltica uzvarētā tiesa ar Rīgas domi par darbinieku algām situāciju citos uzņēmumos ir vērsusi par labu, bet no tos iegūt ir teju neiespējami

savus datus nodeva RD Īpašumu departamentam, kurš secinājis: Strautiņai – Ušakovai gadā varētu būt maksāts ap 14 500 EUR

“Varētu” – jo pat pašvaldības struktūrai datus sniedzis, nenorādot vārdu un uzvārdu. Taču, tā kā zināms, par ko līgums slēgts, departaments izskaitļojis, ka tā ir viņa.

Mums kļuvusi zināma arī Strautiņas – Ušakovas alga mēra biroja vadītāja amatā – šogad tā bija 2215 eiro mēnesī un arī noformēta kā konsultēšana

Līdz ar to secināms, ka “konsultēšana” pie RD algas ļāva nopelnīt vēl pusi.

“Neesmu amatpersona un netaisos piedalīties nevienā jūsu raidījumā vai šovā, kas ir, droši vien, vērsts pret Nilu Ušakovu” – I.Strautiņa, LTV De Facto, 2019.gada marts

Andrejs Mamikins, bijušais Saskaņas deputāts EP

Jau maijā rakstījām, ka gandrīz puse darbinieku Rīgas tūrisma attīstības birojā ir saskaņieši, daudzi no viņiem bijušie žurnālisti.

Tagad atklājies, ka algu sarakstos 2013. – 2014.gadā ir arī kādreiz populārais žurnālists Andrejs Mamikins. Tieši ap to laiku sākās viņa un Saskaņas kopīgais ceļš kā partijas kandidātam uz Eiropas parlamentu (vēlāk sanīdās un kļuva par konkurentiem).

Ar 2283 eiro mēnešalgu viņš bijis RTAB vecākais projekta vadītājs. Uz centieniem sazināties Mamikins neatsaucās.

Savējo salikšana amatos Latvijas politikā nav jaunums, taču Saskaņas “saimniekošana” Rīgā pārsteidza ar vērienu.

Ir sākušās raganu medības, [skaits] nebija pārāk liels, tas ir viens. Bet tie cilvēki pirmām kārtām visi bija profesionāli un ir profesionāli,” N.Ušakovs 20.06.2019 Re:Baltica par uzkrītoši daudzajiem saskaņiešiem ar apšaubāmiem amata pienākumiem pašvaldības struktūrās.


NEATKARĪGAI ŽURNĀLISTIKAI VAJAG NEATKARĪGU FINANSĒJUMU
Ja Jums patīk Re:Baltica darbs, atbalstiet mūs!
Konts: LV38RIKO0001060112712

Autore Liene Barisa – Sermule, Re:Baltica
Redaktore Sanita Jemberga, Re:Baltica
Tehniskais atbalsts un ilustrācijas Madara Eihe
Krieviski tulkojusi Jara Sizova