Jau trešo gadu pēc kārtas Re:Baltica kopā ar SSE Riga Mediju Centru rīko žurnālistikas festivālu, kurā ar septiņiem izciliem stāstiem dalīsies žurnālisti no Baltijas valstīm, Ukrainas, Vācijas, Zviedrijas un Lielbritānijas.

Tā kā pētnieciskā žurnālistika arvien biežāk meklē mājas interneta video formātā, festivālu atklās un noslēgs divas dokumentālo filmu veidotājas – Anna Babinec sāks ar stāstu par to, kā Ukrainā tiek izmeklēta žurnālista Pāvela Šeremeta slepkavība, bet Katherine Round noslēgs pasākumu, iepazīstinot ar vienu no saviem projektiem – sociālās nevienlīdzības filmu The Divide.

Festivālā būs stāsti arī par politiku un viltus ziņām, kā arī mācības no slepenas iefiltrēšanās dažādās medicīnas organizācijās. Drīzumā tiks atklāts arī pēdējais festivāla viesis – sekojiet līdzi jaunumiem festivāla Facebook lapā.

Pasākums ir bez maksas un ierasties var jebkurš, iepriekš nosūtot e-pastu uz rebaltica(at)gmail.com. Tiksimies 19. augustā no 10:00 līdz 13:30 Rīgas Ekonomikas augstskolas telpās Strēlnieku ielā 4a.

Grafika: Lote Lārmane