Baltijas pētnieciskās žurnālistikas centrs Re:Baltica un Latvijas mākslīgā intelekta un audio analīzes tehnoloģiju startups Toneboard ir saņēmuši Google Digital News Initiative (DNI) Innovation Fund atbalstu, lai izstrādātu faktu pārbaudes platformu.

Mūsu ideja ir izveidot 4facts.org platformu, kur faktus pārbauda ne tikai profesionāļi, bet arī ikviens cilvēks no pūļa. Līdz ar to mēs ceram panākt, ka faktu pārbaude notiek masveidīgi, arī reģionos, kur ir mazas valodas, kā Latvija un Igaunija.

Google mūsu projektam piešķirs 50 000 eiro. Kopā DNI Innovation Fund trešajā kārtā dažādiem projektiem piešķirti 21 miljons eiro.

Vairāk par rīku lasiet šeit. Ja vēlaties piedalīties, platformas mājaslapā 4facts.org iespējams atstāt savu e-pasta adresi, lai pirmie saņemtu ziņu par rīka palaišanu un iesaistītos brīvprātīgo grupā, kas uzsāks jaunu cīņu ar viltus ziņām.

Digital News Initiative ir sadarbības projekts starp Eiropas medijiem un Google, lai ar tehnoloģiju un inovāciju palīdzību atbalstītu augstas kvalitātes žurnālistiku.